Kurser

Här kan du läsa om de kurser och föreläsningar vi håller på Draghundcenter.
Kurserna hålls, om inget annat nämns, av Elin Mattsson. Elin har gått HUND3, HUNDkursledare och Blodspårsinstruktör hos HUNDutbildningsgruppen. Hon väljer att träna hund genom att bygga en bra relation via R-E-K-O, Respekt, Empati, Kunskap och Omtanke. Detta innebär individ- och relationsanpassade metoder, positiv träning och en dos envishet.

Våren 2017

Grundkurs drag 9:e april

Vi går genom utrustning, vad man behöver för olika sorters drag, provar ut selar, pratar teori, diskuterar varje ekipage och sedan får alla prova att dra ett föremål. Vi kommer alldeles före lunchen även att dra med cykel/sparkcykel så att alla får komma igång. Möjligheten finns att prova att köra lite längre sträckor efter lunch för den som så önskar.
Vi ser helt enkelt till att ni får kunskap och hjälp nog att komma igång.
Lunch bestående av soppa och bröd ingår i avgiften.

dradäck
Kursledare: Elin och Krister Mattsson
Kursavgift: 900 kr.
Anmälan sker på info@draghundcenter.se senast 31/3. Faktura mejlas, anmälan är bindande. Meddela hundens/hundarnas ras och ålder, samt om ni provat drag tidigare i anmälan.
Medtag gärna egen cykel/sparkcykel/vagn om du har.

beuceron

Fortsättningskurs drag 29:e april

Vi ger tips på träning av omkörningar, passerande av djur od, tränar i koppel först, sedan i dragsituationer. Avslutar med ett dragpass där vi placerar ut ekipage att möta, passera och bli omkörda av. Fika ingår i avgiften. Anmälan senast den 24/4 till info@draghundcenter.se Meddela förutom ditt namn och kontaktuppgifter även hundens namn, kön, ras och ålder. Avgift 500 kr.
Kursledare: Elin och Krister Mattsson
 flera

BLODSPÅR 1 22/4

Då snön försvinner är det dags att dra igång med blodspårkurserna för säsongen.
Blodspår som berikning är att låta hundarna få utlopp för sina jaktbehov, vilket kan ge en hund som drar mindre efter vilt olovligt. Det är en utmärkt metod att träna sin hund inför skarpa eftersök eller bara ha riktigt roligt tillsammans. Vill man tävla i viltspår tas grunderna i det också upp.
Blodspår 1 kör vi som intensivkurs en dag till att börja med. Alla hundar får då gå 3 spår och hundförarna får lära sig grunderna och lägga spår åt varandra.

Kostnad 1000 kr per ekipage, 500 för deltagare utan hund.

Stolt hund med sitt jaktbyte!

Stolt hund med sitt jaktbyte!


Anmälan sker till info@draghundcenter.se
Meddela där om hunden gått viltspår eller blodspår tidigare, hundens ras, kön, ålder och namn, samt kontaktuppgifter till dig. Faktura mejlas och betalas innan kursen.

Vi fortsätter sedan med del 2 och 3.

Vardagslydnad/valpkurs intensiv 13-14/5.

2 tillfällen kl 11-17

Plats Odlingen
Vardagslydnad för valpen, unghunden eller den vuxna hunden.

2 tillfällen kl 11-17, lördag och söndag.
Plats Odlingen
Vardagslydnad för valpen, unghunden eller den vuxna hunden.

Vi kommer att börja med ett teoripass, gärna utan hund om de kan sitta i bilarna och vila. Sedan växlar vi mellan teori och praktiska övningar under dagen, så att hundarna får vila och träna på passivitet och inte bli för trötta. Teorin är tex genomgång av hundens ursprung, familjestruktur, språk, sinnen, olika hundtyper, inlärning, stress mm.
Kursen innehåller praktiska övningar som inkallning, gå fint i kopplet, sitt, ligg, stanna, kontakt och några enkla aktivering/berikningsövningar.
Vi tränar med Respekt, Empati, Kunskap och Omtanke, dvs belöningsbaserad träning som bygger på kunskap om hunden som art och individ, samt ger en bra relation mellan människa och hund.

rally
Kursledare: Elin Mattsson
Kursavgift: 1000 kr (för deltagare utan hund 500kr)
Anmälan sker på info@draghundcenter.se senast 5/5. Faktura mejlas, anmälan är bindande. Meddela hundens ras och ålder i anmälan.
Vi tar in 4-6 ekipage, sen är kursen full.

Det går att lösa övernattning för dig och din hund om intresse finns för mer långväga deltagare.

Koppelträning intensiv 1:a maj kl 12-15

Drar din hund i kopplet?
Detta är ett tillfälle för dig. En intensivkurs där vi ger massor av olika tips på att få en följsammare hund som går fint i kopplet.
Vi börjar med teori en stund, utan hundar. Sedan går vi genom övningar och går en liten gemensam promenad med varandra som störningar.

promenad
Avgift 600 kr, för deltagare utan hund 300 kr.
Anmälan senast den 25/4 till info@draghundcenter.se Lämna kontaktuppgifter, samt hundens namn, ras och ålder vid anmälan. 

Privat träning

Det går även att boka in privat träning (dock ej problemhundsutredning) med Elin Mattsson om det är svårt att lösa det med kurs av någon anledning. Elin kan ta med ett flertal olika hundar som störning, för att träna möten eller bara närvaro av främmande hund.
Detta kostar 400 kr för en timme.
Anmälan sker på info@draghundcenter.se eller via telefon. Faktura mejlas, anmälan är bindande. Meddela hundens/hundarnas ras och ålder samt vad ni vill träna på i anmälan.

 

Kommentera