Senaste nytt

Här skriver vi visst sällan nu för tiden. Från april 2017 har vi stängt butiken i Söderhamn, driver butiken i form av webbshop, säljer på mässor och hundutställningar, samt håller kurser.

 

1 December 2012 är det kattens dag och det firar vi med att ha 30% rabatt på alla katt-tillbehör. Gestrica kattklubb besöker oss och visar olika sorters kattraser samt berättar om dess skötsel. Vi bjuder så klart på fika.

 

 

9 oktober skrev Berit

Snart har vi ett-årsjubileum och det kommer vi att fira med en massa bra erbjudanden i butiken. Katt, hund och smådjursägare kommer att finna mycket prisvärda prylar under vecka 44. Vi kommer även att hitta på lite annat skoj den veckan.

 

18 april, 2012 kl 16.55 skrev Elin
Idag har Ida pryat med oss. Hon hjälpte till att uppdatera hemsidan, så nu har vi nyheter på förstasidan. HURRA! Vi har fått hem en laddning nya selar från Troll, även en del rosa. Nya leksaker och en del sommarartiklar (fästingpreparat och tänger, utställningskoppel och nålar mm) har anlänt från Gibbon. Frysarna är även fulla efter dagens leverans av Vom & Hundemat.
Efter gårdagens snö, börjar våren kämpa sig tillbaka. Har du drabbats av vårkänslor och vill ut i skogen med din hund? Anmäl till till kurs i Blodspår som berikning!

27 mars, 2012 kl 17.10 skrev Elin
Nu planerar vi för full vårens kurser, event och andra händelser.
28:e april har vi lördagsöppet 10-14, vad vi hittar på extra är dock inte helt bokat än.
2:a maj barmarksföreläsning och möjlighet till prova på (för mer info se ”Kurser”.
Ev deltar vi på 1-2 hundutställningar i maj.
6:e juni blir det ett litet smådjurexpo i butiken, där vi bjuder in uppfödare av de vanligaste och några mer ovanliga smådjur. Kom gärna till butiken  och prata med ägare och uppfödare av olika djurslag. Umgås med djuren och se vad som passar dig bäst.
Planer finns även på en föreläsning för jägare, om foder och konditionsträning av hundar. Kanske en veterinär som föreläser om sommarens faror skulle vara intressant.

19 mars, 2012 kl 17.05 skrev Elin
Sen förra inlägget har vi hunnit besöka starten av Polardistans. Vi såg massor av fina hundar och träffade några kunder. Kul att få ett ansikte till namnet! :-)
Idag har vi tyvärr skickat en kund till kronofogden, men vad ska man göra, när fakturor inte betalas trots påminnelser? Tur att de allra flesta beställer i god tid och betalar före utsatt datum, samt dessutom är trevliga samtidigt!
Vi har börjat ta hem Standardts hundfoder på beställning och kan även ta hem alla foder hos LUPUS och Gibbon. Kika gärna vad de har, om ni saknar något hos oss.
För övrigt börjar vi planera vilka utställningar och andra event vi ska besöka under våren och sommaren. Kom gärna med tips och förslag.

27 febuari, 2012 kl 17.15 skrev Elin
Full rulle i butiken idag. Gamla foderkunder och nya foderkunder, praktikanten som ska vara här v 10-12 hälsade på. Vi har packat upp efter försäljningen i Ryssjön, där vi spenderade 2 dagar. Lördagen blåste vi nästan bort, men ett snöankare och koppel räddade ställningen med selar, täcken. :-) Söndagen bjöd på bättre väder, sammantaget en riktigt trevlig helg. Vi såg mängder av fina hundar, hann med att fota massor, sålde en hel del, såg faktiskt några starter (särskilt en, då Nattfrostens kennel lånade ut 2 hundar till ett spann) och pratade hund så mycket vi bara orkade.

22 febuari, 2012 kl 16.00 skrev Elin
Ordrar är lagda till Vom & Hundemat och Standardt. Vi tar hem standardts foder på beställning, samt ANF. Saknar du något, säg till så försöker vi ta hem det.
Vi planerar en ny lördagsyra.  Den infaller den 3:e mars, kl 10-14.
Denna gång med specialpris på tolkkit och 20% på TROLLfoder.
Kl 12 håller Elin en föreläsning om aktivering av hund. I samband med detta ger vi även  20% på aktiveringsartiklar till hund

1 febuari, 2012 kl 16.40 skrev Elin
Vi är väldigt nöjda med vår lördagsyra, då det var fullt hus hela dagen. Vi sålde en hel del dragutrustning och kunder som hade med sina hundar fick prova på att dra med dem på parkeringen. Den här veckan har vi mjukstartat med en inventering. Just nu jobbar vi för fullt med att beställa hem mer varor.

18 januari, 2012 kl 17.10 skrev Elin
Nu planerar vi för fullt vår Lördagsyra. Lördagen den 28:e januari har vi öppet i butiken kl 10-14. Vi lämnar 20% rabatt på alla hund- katt- och smådjurstillbehör (dock ej Advance, Precept, Vom & Hundemat eller kattströ) samt Trolls hundfoder.
Vill du prova på att dra med din hund, passa på att komma in på lördagsyran. Selar för hundar från ca 15 Kg finns att låna.

3 januari, 2012 kl 15.40 skrev Elin
Vi jobbar på med att få in mer och mer av sortimentet i shopen, presentartiklar, mer till smådjur, tillskott och hundträning. Vi har fått hem kanonfina fårfällar, och ska lägga in även dem.
Vi kommer även att bli återförsäljare åt Paw of Sweden, men kommer bara att sälja deras sortiment i butiken. Ni med apporterande hundar får gärna höra av er med det ni skulle vilja att vi hade hemma av deras sortiment.
Elin har semester v 2, och kan då ta med beställningar för avlämning till Sveg och trakten därikring.
Vi jobbar nu med att kontakta kennlar i vår närhet för att informera om Trolls hundmat. Är du intresserad, kontakta oss.

14 december, 2011 kl. 17.30 skrev Elin:
Vi lyssnar på Musikhjälpen och jobbar med shopen och kunder. Helgen som var fick vi lite smygreklam på Stockholms hundmässa, vi hoppas kunna stå där nästa år.
Webshoppen fungerar nu som den ska, vi saknar bara fler betalningsmöjligheter och billigare frakter för tyngre varor från Bussgods.
Förra veckan var vi på besök hos Söderhamns Kennelklubb, ikväll ska vi till Brukshundklubben och berätta om oss. Fler och fler hittar butiken och det ringer i telefonerna. Ambitionen att vara ett center för draghundar slår in, då vi får flera samtal där folk önskar rådgivning om foder till sina polarhundar och utrustning för alla sorters drag. KUL! tycker vi.

24 november, 2011 kl. 17.25 skrev Elin:
Idag spelar vi Queen på hög volym, för att hedra Freddie då det är ofattbara 20 år sen han dog.

Vi närmar oss med stormsteg att få upp webshoppen. Den ligger nu ute, och vi testkör den, men endast för hämtning i butik, då avtalet med posten inte är klart än. Hoppas på snabba puckar från posten, så att vi kan börja köra på allvar så fort det bara går. Intresserade kan ju kika in på shoppen, registrera sig som kund och vänta ivrigt på fraktpriserna. 😉

Hur hittar ni shoppen då? http://draghundcenter.se/webshop

17 november, 2011 kl. 17.37 skrev Elin:
Vi jobbar på med kundutskick, beställningar av foder,  frakter och fakturor. Arbetet med webshopen framskrider, och vi räknar med att snart ha den uppe. Det tittar in en del kunder i butiken. Vi planerar nu för fullt vad vi ska hitta på till skyltsöndagen. Glögg, pepparkakor, tomteluvor och kanske lite uppvisning av draghundar.
Maya har fått sin FAS3 godkänd, så nu har jag, Berit, Vidar och Dexter sällskap av Maya och Sniff i butiken.
Hemsidan uppdateras med kurser, då vi tänkte dra igång kursverksamheten nu. Man kan gratis och utan föranmälan gå med i våra tisdagspromenader. Man får då vägledning, tips och kan ställa frågor till diplomerade kursledaren Elin, under en kort gemensam promenad.

8 november, 2011 kl. 12:29 skrev Elin:
Massor att göra, mycket har hänt. Butiken är invigd med bubbel, blommor, troll och godis. Nu jobbar vi hårt på att komma ikapp med alla småsysslor vi ligger efter med.
En hel del pappersarbete, kontakta kunder, hitta fler grossister vi vill bli återförsäljare åt, beställa hem mer varor, piffa till butiken mer, uppdatera hemsida och jobba på att få igång webshoppen.

Vi har alldeles för roligt! :-)

27 september, 2011 kl. 7:56 skrev Elin:
Vi jobbar på. Nyckeln till lokalen är hämtad, postlåda fixad. Inom kort ett besök hos tryckeri för tröjor, skyltar och annat.
Från 1/10 tar vi över den svenska försäljningen av TROLL.
Nu närmast symposiet i Kiruna där Elin och Krister representerar Draghundcenter med hjälp av Rune Olesen och Renathe Moholt från TROLL. Annars gäller inköp av byggnadsmaterial och att bygga väggen som ska dela av vår lokal från lagret.

19 september, 2011 kl. 2:43 skrev Elin:
Nu är vi hemkomna från huskyspecialen 2011. En intensiv med mycket trevlig helg, som vanligt. Vi hade ett tält där vi visade en del dragutrustning och foder, sålde lite smått och så skulle det hinnas med att ställa hundar oxå. 3 Very Good och 1 Exellent på hundarna, samt en hel del som var intresserade av vårt utbud.
Elin, Berit och Krister

Kommentera