Söderhamn Pride 2013

8:e juni var det dags, Gävleborgs första Pride!
Vi beställde hem material för att kunna sy fler rosa koppel och halsband, samt regnbågsvimplar och band som förvandlades till scarves till hundar. Jag hittade även rosa änglavingar som syddes fast på en troll multisele, som Drifa sen fick ha på sig.

I god tid innan paraden tog vi oss ner på stan, och vilken stämning det var! Trots att regnmolnen började hopa sig, var alla på party-humör.

Vi fick stanna flera gånger på väg mot samlingsplatsen för paraden. Det var väldigt många som ville fotografera vår vackra hund!

Drifa tog det lugnt och vilade innan det blev dags att börja gå.

Det fanns fler hundar på plats, och givetvis passade jag på att fota! :-)

En härlig samling människor började nu vara redo för parad!

Vi hamnade långt bak, vilket var bra då Drifa tyckte att det var lite hög volym på musiken i bilen som ledde paraden. Kulturskolans slagverk gav en härlig karnevalkänsla, men på helt lagom volym.

Vi fascinerades av paradens längd, då vi sällan ens kunde se hela. Folket som kantade gatorna fotograferade och såg lyckliga ut!

Jag vågade inte ens försöka gissa hur många som gick i paraden, mer än att det var många.

Drifa skötte sig ypperligt, och hade inga problem med att gå med Kharina när jag försökte fotografera paradens svans, eller framåt, även om jag aldrig fick med de längst fram, de var helt enkelt för långt borta.

Ibland blev det stopp, och vi dirigerades ihop en aning, för att vara kompaktare. 😉

När vi kom ner till parken började vi ana hur mycket folk det var i paraden egentligen.

2000 sägs det att det var, och det var en härlig känsla. Oskarsborg var dessutom extra ståtlig med Prideflagga i topp!

När vi kom förbi centrum igen, på vägen mot berget, avvek vi och smet tillbaka till butiken. Drifa tyckte att det var helt OK, visst hade hon orkat gå längre, slädhund som hon är, men värmen, alla ljud och folk var lite mycket ändå.

Kommentera