TROLLDAGARNA 2014

Årets upplaga av Trolldagarna, ett samarbete mellan SPHK Gävle Dala och Draghundcenter, genomfördes under allhelgonahelgen.

16 personer och en hel hög hundar samlades på fredagen, vid mörkrets inbrott. Vi tilldelades rum på vandrarhemmet, hundar sattes på stake out och rastades, sen grillade vi. När alla var mätta samlades vi inne för en föreläsning med bildspel av Malin Sundins VM-äventyr i Tyskland. Då årets tema var Grönt Kort ville vi ge deltagarna en inblick i vad som kan komma i framtiden! 😉
Alla nattade sig sedan nöjda.

Lördagen serverades frukost, sen drog vi igång med grönt kort. Vi utgick från Draghundsportförbundets skiva, en film i taget, och tog efter det upp lite mer detaljer, baserat på ledarnas erfarenhet och deltagarnas frågor.

Även i år serverades en mycket populär lunch av Voxnabruks kanot och Camping. Några timmar av eftermiddagen spenderades sedan på hundkörning, så att alla hundar fick bli nöjda.

 

Vi valde sedan att lägga in en rejäl genomgång av alla regler, och visa upp skyltar. Lördagen avslutades med grillning och så lite mys i köket innan vi åter gjorde tidig kväll.

Söndagen tog vi veterinärpasset efter frukost, och så frågor. Efter det hade vi en tävling, där vi hade både 1-2 spann A, B och C-klass cykel och skoter, samt ett 10-spann vagn. Banan må inte vara så lång, bara 1 km, men fullt utrustad med skyltar, och så klart hade vi bangenomgång innan. Alla klarade av den med bravur, många körde 2 varv.

Riktigt roligt med varierande raser, siberian husky, alaskan husky, grönlandshund, belgisk vallhund och fransk bulldog.

Fullt upp för vår enda funktionär tillika enväldig domare Peter Tigerstrand!
Vi avslutade med prisutdelning, där alla fick en liten påse med godis åt hundarna.

Nu börjar vi ladda inför 2015 års upplaga. Kom gärna med förslag på föreläsningar, och häng på nästa höst!

Kommentera